"Vi kunne ikke trække vejret, og vi kunne ikke komme ud af lejligheden". Shouresh, 38, og hans kone og datter på tre år blev tidligt onsdag morgen reddet ud af deres bolig på Rosenvænget 35 i Fredensborg efter en voldsom brand i en stuelejlighed. Foto: Morten Timm
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Familie i panik under brand: "Vi kunne ikke trække vejret"

38-årige Shouresh står onsdag formiddag på gaden uden for familiens lejlighed på Rosenvænget 35 i Fredensborg. Han er tydeligvis stadig rystet efter nattens voldsomme oplevelser.

"Jeg er helt ved siden af mig selv," fortæller han til Uge-Nyt, mens han står og betragter ejendommen, hvor alle lejlighedernes vinduer står på vid gab og en gennemtrængende sodlugt prikker i næsen.

Det er kun få timer siden han lå og sov med sin kone og datter på tre år i deres førstesals lejlighed, da de omkring kl. 04.45 blev vækket af larm og en voldsom røg fra en brand i stuelejligheden.

Hurtigt bliver Shouresh klar over, at de er fanget i lejligheden. Panikken breder sig, da de opdager, at der er kraftig røg alle steder, og de begynder at få svært ved at få luft.

"Vi kan ikke gå ud på altanen på grund af flammerne og røgen, og opgangen er også fyldt med røg. Vi kan ikke trække vejret og kan kun stå i køkkenvinduet og få luft," fortæller Shouresh.

Nødråb til brandfolkene: "Kom og hjælp os ud"

Familien bliver meget bange over situationen, og Shouresh synes, at der går lang tid før brandvæsenet dukker op. Da brandmændene staks begynder at koncentrere sig om den brændende lejlighed i stuen, er familien ved at gå i panik.

"Jeg står og råber til dem, at de skal komme og hjælpe os ud. At vi ikke kan få vejret. Jeg tror, vi må vente i 20-25 minutter, før brandfolkene får reddet os ud af vinduet med en stige," forklarer den 38-årige beboer.

LÆS OGSÅ: Lejlighed omspændt af flammer: Beboere reddet ud af vinduer og fra altaner

Dybt chokeret

Både hans kone og datter er nu indlagt på hospitalet til observation for røgforgiftning. Mens Uge-Nyt taler med ham, får han et opkald fra hospitalet. Bagefter fortæller han, at det er hans kone og datter i telefonen, og de bare græder og græder.

"De er stadig dybt chokeret," siger Shouresh, der kom til Danmark fra Iran for syv år siden. Hans kone er fra Rumænien, og de har boet i lejligheden på Rosenvænget i fem år.

Han ved ikke, hvornår familien kan flytte tilbage. De er dog heldige i den forstand, at det er stuelejligheden i den anden side af opgangen, der er udbrændt. Og det er i den række, at brand- og sodskaderne er værst.

Publiceret: 08. Marts 2017 11:45
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Uge-Nyt

ANNONCER
Se flere