På afstand er det svært at skelne mellem en ægte motorcykelbetjent og et papskilt.
På afstand er det svært at skelne mellem en ægte motorcykelbetjent og et papskilt.
Foto: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi / Twitter
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Effektivt våben genoplives: Ham her skal få fartsyndere til at lette foden fra speederen

 

En mere end 20 år gammel trafiksikkerhedskampagne er blevet vakt til live igen. Det er Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, som på tre nøje udvalgte strækninger har opstillet

virkelighedstro papskilte, der forestiller motorcykelbetjente i fuld størrelse. Håbet er, at skiltene kan være med til at bringe både fart og antal af ulykker ned. Og det er der en god chance for vil ske.

"For 20-25 år siden havde Rådet for Sikker Trafik en lignende kampagne, og de fortæller, at det er den mest effektfulde kampagne, de kan huske. Derfor er det nærliggende at

genoplive den. I første omgang er det et forsøg, vi har valgt at afprøve. Men hvis det bliver den succes, vi håber, kan jeg da ikke afvise, at man fremover vil se papfigurerne andre steder i landet," siger vicepolitiinspektør og leder af færdselsafdelingen hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Erik Mader, til Lokalavisen.dk.

Siden årsskiftet har Sydsjællands politikreds haft en målrettet indsats på seks uheldsplagede strækninger. En indsats som ifølge Erik Mader har haft en rigtig god effekt. Det er på tre af disse seks strækninger, man nu tester papfigurerne.

"Ved årets udgang kan vi så sammenligne de tre strækninger med papfigurer med de tre andre," siger Erik Mader til Lokalavisen.dk.

Publiceret: 02. August 2017 12:48
Leveret af Lokalavisen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Uge-Nyt

ANNONCER
Se flere