Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Venstre vil ikke hamstre lån

Lars Søndergaard og Tinne Borch Jacobsen,  Venstres medlemmer af økonomiudvalget

Økonomiudvalget behandlede mandag aften sag 279 om yderligere lånoptagelse.

Fra administrationen forelå en indstilling om udnyttelse af en hidtil uudnyttet låneadgang på 14,2 millioner kroner fra budgetåret 2017. Begrundelsen er, at den rutinemæssige ansøgning til Indenrigsministeriet om lånoptagelse for budgetåret 2018 på 20,9 millioner kroner er blevet afslået.

Men ved selvsamme møde havde vi netop konstateret i sag 277, at kassen bugner med hele 219,8 millioner kroner. per 30. november 2017. Så Venstre kunne ikke se behovet for at optage yderligere lån, når vi oven i købet har blikket stift rettet mod en vikling af kommunens gæld pr. 2027.

Ganske vist åbner budget 2017 og 2018 for at der optages lån i muligt omfang, men Venstre synes ikke, at svaret på en bugnende kasse er yderligere lån, bare fordi vi kan.

Venstre risikerer bebrejdelser fra vore budgetpartnere for ikke at overholde budgetforliget, fordi vi stemmer imod yderligere lån til en allerede stopfyldt kommunekasse. Vi lever med det - hvis 'misligholdelsen' består i, at vi optager færre lån end forudsat, kan vi leve med det. Ligesom vi forhåbentlig alle kommer over, at kassebeholdningen også er bedre end forudsat i budgettet.

Hvis vi fortsætter med sådanne 'misligholdelser', afvikler vi kommunens gæld før tid. Det kan Venstre godt leve med.

Publiceret: 18. December 2017 08:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Uge-Nyt