Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Valgløfter: Fælles ventelister og nedrivning?

Af Birte Vestergaard, Egedalsvænge 11, 3. tv, 2980 Kokkedal

Hossein Armandi fra Borgernes Stemme vil holde øje med, om valgløfterne indfries – hvilket absolut er prisværdigt!

En forudsætning for et indfrielseskrav er naturligvis, at der enten er enighed eller i det mindste flertal for løftet i byrådet.

I den første kategori (enighed) mangler desværre et løfte i Hossein Armandis opremsning: Fælles ventelister til almene boliger i Fredensborg kommune!

Løftet blev afgivet den 17. oktober sidste år på et vælgermøde i Nivå, hvor alle partier var repræsenterede og også de tilstedeværende boligforeninger (VIBO og Fredensborg Boligselskab) svarede ja til mit spørgsmål om, hvem der ville arbejde for fælles ventelister.

Så der burde vel snart være et initiativ på vej?

Hossein Armandi nævner på den anden side ”25 % nedrivning af Egedalsvænge og Islandshøjparken” som et valgløfte – og det må være en misforståelse, for så vidt jeg husker stod dette forslag alene på Venstres to-do-liste (med stærk støtte fra Borgernes Stemme).

Og det virker stadig på alle måder som et fuldstændig desperat træk fra Venstres side – ikke bare fordi VIBO (boligselskabet bag Islandshøjparken) hurtigt var ude med et dementi til Venstres borgmesterkandidat påstand om at have fuld opbakning fra organisationsbestyrelserne. Vi har derimod intet hørt fra 3B vedr. Egedalsvænge.

Og det burde mane til eftertanke! Det er jo 3B, der står for de sidste års katastrofale udvikling i Egedals-vænge: En budgetoverskridelse på 170 mio. kr. i renoveringssagen, etablering af et sundhedsfarligt ventilationssystem og ditto facader.

Kommunen har foreløbig garanteret for de kr. 85 mio. af budget-overskridelsen, men Venstre er åbenbart ikke bange for at smide yderligere gode penge efter de dårlige.

For alt det, der foreslås, er jo allerede gennemført, der er nedrevet 43 lejligheder (i 2007), der er indrettet fremtidssikrede lejligheder – men boligselskabet 3B har siden 2010 haft det det svært med beboerne i Egedalsvænge. Hvorfor? Fordi man ikke bare får lov til at diktere huslejeforhøjelser. Kommunens politikere burde derfor i langt højere grad værdsætte beboernes indsats. Det er ganske enkelt ufatteligt, at Venstre i Fredensborg har ladet sig spænde for boligselskabet 3B's vogn i dennes kamp mod beboerdemokratiet!

Publiceret: 16. Januar 2018 20:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Uge-Nyt