Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Tryggere landzone

Medlemmer af byrådet Carsten Nielsen(A), Ergin Øzer(A) og Rasmus Østrup Møller (A) på vegne af den socialdemokratiske repræsentantion i Plan, Klima og Miljø udvalget i Fredensborg kommune:

Det vil ikke være for lidt, at sige, at Fredensborg kommune er en af de mest attraktive og smukke kommuner i landet. De 4 byområder er omkranset af megen smuk natur, som nænsomt strækker sig fra Øresundskyst til Esrum sø. Rundt om i landzonen er vi velsignet med en mængde små bysamfund, som hver for sig, har sine særkender, som gode mennesker kæmper for at holde i live. Det skal vi understøtte fra politisk hold. Dels via bevarende lokalplaner, men også ved aktivt at investere i de små lokale fællesskaber. Landzonen er også en del af kernen, og det skal være attraktivt, at bo der.

Vi skal fokusere på mange ting, men det vigtigste er nu engang, at få reguleret trafikken, således at det også er sikkert at opholde sig i landsbyerne, hvor husene ligger i første række ud mod befærdede veje.

I Langstrup, Kelleris, Toelt, Avderød, Vejenbrød, Karlebo og Grønholt lider man under en tiltagende gene fra gennemkørende trafik. Antallet er biler er en side af sagen. Noget andet og langt værre, er den hastighed de mange biler kører med. Vi hører til stadighed om direkte livstruende situationer, hvor biler ræser igennem de små samfund med dødsforagtende fart. Vi oplever, at det er et stigende problem, som skal løses.

Til gengæld synes det at være enkelt, at gøre noget ved det. Dels ved at sikre, at gennemgående trafik ledes ud på de store veje, og dels ved at regulere trafikken i landsbyerne. Det skal ske på landsbyens vilkår, så dagligdagen stadig kan fungere. Vi kan ikke være andet bekendt.

Publiceret: 08. Maj 2017 09:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Uge-Nyt

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt