Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Sparekniv skal ikke ramme pendlere fra Fredensborg

Freja Brabæk Kristensen (DF), Byrådsmedlem, formand for Infrastruktur – og teknikudvalget

Pendlere fra Fredensborg kommune, der anvender rute 150S til og fra arbejde og skole, kan risikere at skulle finde alternativ transport, hvis Region Hovedstadens forslag til spareplan realiseres.

Med cirka 4.300 passagerer mellem Kokkedal og Nørreport overvejes det at afkorte strækningen mellem Kokkedal og Gl. Holte for at bidrage med op til cirka 13 mio kroner.

Region Hovedstaden skal spare 40 mio. kroner, og ud af 34 buslinjer er der forslag om, at 150S sammen med to andre buslinjer skal finansiere besparelsen. Det er ikke rimeligt, at borgerne fra Fredensborg via denne besparelse skal medfinansiere letbanen.

Den enkeltes frihed til at vælge alternativ transport til og fra skole og arbejde begrænses samt resulterer i serviceforringelse i form af en længere transporttid.

Flere vil vælge bilen på en allerede tætpakket motorvej og både tryghed og sikkerhed i trafikken kommer yderligere under pres. Region Hovedstaden bør forkaste spareforslaget på 150S og sætte sparekniven ind der, hvor letbanen naturligt får en bæredygtig effekt, fra Ishøj til Lundtofte.

Publiceret: 06. Februar 2018 14:30

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Uge-Nyt

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt