Kommunalvalg 2017
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Rådighedsbeløb på 1.400 kr. om måneden ?

Af Niels Søndergaard, medlem af og kandidat til Seniorrådet, Mariehøj 236, 2990 Nivå

I disse valgløfte tider, synes jeg vi skal tage et problem op, som vi i Seniorrådet har arbejdet en del med, men som vi desværre ikke har fundet lydhørhed for i Byrådet.

Hvis en folkepensionist (uden andre indtægter) kommer på plejecenter her i kommunen, så kan vedkommende ikke betale huslejen ud af sin indtægt, det kan bare ikke lade sig gøre.

Vi ta'r lige et konkret tilfælde (hvor jeg kender omstændighederne godt).

Personen har kun en begrænset formue, så hun kunne også få ældrecheck, varmestøtte og få dækket 80% af udgifterne til receptpligtig medicin. For at dækker udgifterne, hvor alene huslejen på plejecentret overstiger pensionen, skal der søges individuelle tilskud hos kommunen.

Kommunen oplyser, at en borger har garanti for at have 1400 kr. til rådighed, når “de nødvendige” faste udgifter er betalt. Hvilket jo ikke er meget.

Kommunen mener, at ikke nødvendige udgifter er avis, frisør, ugeblade, gaver til børnebørn, fodterapeut, pasning af ægtefælles gravsted, blomster på terrassen, telefonsamtaler (telefonabonnement var OK, men samtaler kunne ikke regnes med). Jeg tør sket ikke tænke på, hvis beboeren ryger, eller god kunne tænke sig en lille en før sengetid.

Kommunens konklusion er altså, at det godt kan lade sig gøre at betale alle nødvendige udgifter, når man som pensionist med kun folkepensionen og ældrechecken bor på et plejecenter.

Det bliver godt nok et fattigt og uværdigt liv, hvor der er skåret totalt ind til benet, og hvor man må håbe, at denne borger har nogle gode pårørende, der kan levere gamle aviser og ugeblade, vaske tøj osv osv.

Stem til kommunevalget på en kandidat, som er villig til at tage dette op i Byrådet.

Selv vil jeg køre denne sag videre, såfremt jeg opnår valg til det nye Seniorråd.

PS. Husk, at du kan stemme om, hvis du skulle have forandret mening.

Publiceret: 17. November 2017 21:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Uge-Nyt

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt