Kommunalvalg 2017
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Læger i Fredensborg

Ole Høj, Egevej 3 Sørup, 3480 Fredensborg

Så er det en fastslået kendsgerning, at dækning med praksislæger for borgerne i Fredensborg og omegn mister 2 læger som en følge af lukning af praksis. Det betyder jo at Fredensborg fremover kan sidestilles med det øvrige såkaldte udkants Danmark.

Det har været kendt nogle dage og man kan undres over manglende reaktion fra alle som i denne tid angler efter vore stemmer til kommunalbestyrelse, regionsråd og senior råd, sidste alle borgere fra Humlebæk, Nivå og Kokkedal har jeg bemærket.

I Humlebæk planlægges praksisfælllesskaber og samme mig bekendt i Nivå-og Kokkedalområde i Fredensborg ingenting, her muntrer man sig med diverse løsagtigheder i det lønlige håb, at man kan genrejse svunden storhed for handelslivet.

Den deroute startede det gamle sogneråd i slutningen af 1960, hvor de gamle huse, der skulle have givet Fredensborg charme, blev nedrevet, de kunne have været grundlag for et besøg i en charmerende by. Nu ligger Fredensborg by på hjørnet af Kongevejen og

Humlebækvej medens et par grimme delvist tomme bygninger indrammer to væsentlige huse med facade mod Helsingørvej, de kalder det vist planlægning på Rådhuset.

Ved rundkørslen ligger vores gamle posthus, efter det oplyste solgt til en spekulant og medvirker til, at vise en by i forfald, det kunne have fremstået som en flot og veholdt bygning medt et skilt, som viste at her ligger Fredensborg sundhedshus.

Det havde egentlig kun krævet rettidig omhu fra de som sidder med palmerne, at gå ind og være mediator for etablering af et sådant sted i en andels eller aktiekonstruktion, hvor der kunne være læger , speciallæger og tandlæger og andre leverandører til sundhedssektoren. Alle antagelig med en travl dag som ikke giver mulighed for at starte et sådant projekt op.

Nu kan borgere, unge som gamle med tilknytning til den omhandlede praksis se frem til at besøge læger i Hillerød , Helsingør eller Hørsholm. Det er flot arbejde henset til, at praksis åbenbart har være til salg i mere end et år.

Nu er det sådan at der nok ikke er grænser for hvor velmenende alle er, det kan borgerne i Fredensborg bare ikke bruge til noget.

Publiceret: 09. November 2017 13:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Uge-Nyt

Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt