Kommunalvalg 2017
Arkivfoto.
Arkivfoto.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Hvorfor ønsker de andre borgerligt-liberale ikke udvikling af kommunen?

Hvor er viljen til at sikre, at vi i fremtiden kan tiltrække nye skatteborgere til kommunen, spørger debattørerne fra Liberal Alliance i dette indlæg. KV17Fredensborg

Af Helle Abild Hansen, Knud Løkke Rasmussen og Charlotte Bie, byrødder for Liberal Alliance og kandidater til KV17

Det er dybest set det spørgsmål VU-formand Emilie Stæhr Frederiksen stiller i sit debatindlæg om manglende visioner for udviklingen af Fredensborg Kommune. Liberal Alliance takker for et godt, liberalt indspark i debatten om kommunens udvikling. Det er positivt, men også lidt ærgerligt, at de gode budskaber om vækst i kommunen skal komme fra VU.

Hvor er viljen til at sikre, at vi i fremtiden kan tiltrække nye skatteborgere til kommunen – ikke mindst for at finansiere vores velfærd, men også for at betale den gæld, som flertallet i byrådet hele tiden skubber foran os. Og hvor er viljen til at tiltrække de mange nye borgere som forventes at ville bosætte sig i Nordsjælland, når supersygehuset i Hillerød står klar i 2021 eller når Novo Nordisk er færdige med deres udvidelse i Hillerød i 2019? De kommer til at bosætte sig i vores nabokommuner, som har ”set lyset” og nu er ved at gøre sig klar til, at mange nye og gode skatteborgere bygger og bosætter sig i deres kommuner.

Det er gådefuldt, at V, K og egentlig også DF end ikke vil overveje, at tomme områder uden naturværdier en gang ude i fremtiden kan bruges til bebyggelse. Altså sørge for at tage dem ud af den såkaldte kystkile, som kommunen lige nu har en chance for i forbindelse med revision af fingerplanen. Det er ikke ensbetydende med, at der skal bygges lige nu. Men det er for på sigt at have muligheden for at flere kan flytte til vores dejlige kommune. I stedet kommer vi til at se på, at de mange velbeslåede skatteborgere, der flytter ud af hovedstaden for at arbejde i Nordsjælland, slår sig ned i kommunerne omkring os.

Liberal Alliance toner rent flag. Vi vil inden for ansvarlige rammer, og stadigvæk med bevaring af vores skønne natur, sikre, at nye borgere er velkomne her i Fredensborg kommune, og at vi ikke lukker ned for mulighederne for at bygge nyt de steder, hvor det ikke giver nogen mening at holde fast i et bart område. Vi venter på, at også andre borgerlige kræfter tager fat der. Der er et stort behov for handling og Liberal Alliance ser gerne, at revisionen af fingerplanen genovervejes, så de lodsejere der ønskede arealer udtaget, imødekommes – i Nivå såvel som i Karlebo, hvor en udstykning også ville kunne være en hjælp til at forsyne Karlebo Skole med elever.

Publiceret: 13. September 2017 21:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Uge-Nyt

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt