Kommunalvalg 2017
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT Hov, hvad! Hvor blev de unge af?

Rasmus Østrup Møller (S), kandidat til KV17

I festligt lag omtaler man tit de unge som fremtidens råstof. De skal sikre vores velfærd om føje år.

Oven i købet i en tid hvor der bliver færre til at betale en større regning. Men alligevel oplever de unge, at deres generation mest omtales for druk, forkælelse og uambitiøse studerende.

Intet kunne være mere galt. Tværtimod er nutidens unge langt mere begavede og selvstændige, end vi var, da vi gik i skole. Men vi giver dem ikke de vilkår, de fortjener

Her i kommunen er sagen sådan klar nok. Efter nogle år på smalkost, skal indsatsen overfor unge intensiveres. Vi skal have ungdomsklubber, som har åbent om aftenen hver dag ugen rundt. Vi skal have opsøgende klubmedarbejdere, som opsøger de unge og rykker klubbens aktiviteter væk fra matriklen og ud hvor de unge er. Samtidig skal vi have råd til at gennemføre langt flere unge-drevne aktiviteter.

Ja, den store drøm kunne endda være at lave et ungdomshus, hvor ungekulturen blomstrede. Musik, studier, kultur og debat kunne trives i en atmosfære uden for store voksne fingeraftryk.

Lad os kaste et ungeråd oven i, som kunne bide politikerne i haserne, når de træffer beslutninger på de unge vegne. Det kunne vi godt bruge, når nu vi også har handicap-råd og seniorråd.

Nu vil mange af mine politiske kollegaer indvende, at det er den rene gavebod. Ja, måske. Men ret beset har vi ikke råd til at lade være, hvis vi vil have en engageret ungdom, som vil Fredensborg.

Publiceret: 16. November 2017 07:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Uge-Nyt

ANNONCER
Se flere