Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Fremtidens Nivåcenter

Claus Petersen, Åtoften 195, 2990 Nivå

6. juni var der på forsiden af Lokalavisen en temmelig utydelig tegning af den ændring af Nivåcentret, som KFI, ejeren af centergrunden, har planer om. Der skal bygges i fire til fem etagers højde; butikker og lignende i gadeplan, i de øvrige etager skal der være boliger. Det er nyt, det er anderledes, er sikkert tænkt som svar til at få liv i den hensynende bymidte. Men er planen også det rigtige modsvar til de ønsker, som borgerne har givet udtryk for, når de har deltaget i arrangementer om fremtidens Fredensborg Kommune?

Nivå by er centrum i et storslået naturområde. Kommunen beskriver byen som naturbyen for den aktive familie. Det er besluttet, at der i de nærmeste år skal være fokus på at udvikle bykernen. En helhedsplan skal give bud på et multifunktionelt og fleksibelt byrum med bibliotek og svømmehal. Det er ud fra det foreliggende uklart, om den skitserede byggeplan harmonerer med helhedsplanen. Svømmehallen er ikke nævnt.

Skal boligerne, der bygges, være ejer-, andels- eller lejelejligheder? Afklaring af dette har væsentlig betydning, da så stort et byggeri for altid markant vil ændre det eksisterende bysamfund. En stor del af Nivås beboere er ældre, der ikke længere har mulighed for selv at køre og derfor har behov for gode nærbutikker. Vil de få deres behov dækket? Vil børnefamilierne? Hvor er legepladserne for eksempel?

Vi må kræve, at KFI snarest kommer med detaljerede oplysninger om, hvilke boligtyper og butikker, der er planer om. Når de foreligger, må kommunens politikere og administrationen komme med en klar og velbegrundet udmelding, som kan danne grundlag for et borgermøde. Først derefter endelig stillingtagen.

Nivå by og omegn er et smukt og dyrebart sted, og det skal ikke være offer for en forhastet hovsa-løsning.

Publiceret: 05. Juli 2017 06:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Uge-Nyt

ANNONCER
Se flere