Elna Munch Nielsen cykler hver dag på Endrupvej, hvor hun ser det svineri, der er langs med vejene. Foto: Elna Munch Nielsen
Elna Munch Nielsen cykler hver dag på Endrupvej, hvor hun ser det svineri, der er langs med vejene. Foto: Elna Munch Nielsen
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Det sviner med affald i vejkanterne

Elna Munch Nielsen, Endrupvej 72, 3480 Fredensborg

Jeg cykler hver dag, især på Endrupvej, og jeg bliver så vred og ked af det, når jeg ser det svineri, der er langs med vejene.

Jeg vil ønske, at det forureningsproblem, som det jo er, kan tages op og tages lige så alvorligt som for eksempel rygning.

Der er jo mange aspekter i det: Mange mennesker kører tilsyneladende rundt med promiller i blodet, da det meste affald er øldåser/flasker, lommelærker, sprut- og vinflasker – og hvorfor gør de så det?

Rabatterne bliver slået af mennesker, der sidder på store maskiner og kværner igennem metaldåser, plastik og glas blandt andet uden at tænke på konsekvenserne. De skal lære, at der skal fjernes affald, inden de kan slå græs.

Folk skal lære ikke bare at smide sit affald og derved at tage et ansvar for den natur, der gerne skulle bevares til børnebørn og oldebørn. Turisterne skulle jo også gerne blive ved med at synes, at her er så rent og pænt i Danmark, ikk`?

Sidst, men ikke mindst: dyr, miljø. Det flyder med cigaretskodder, som aldrig forsvinder. Dyr skærer sig på de flossede metaldåser og glasstykker, får det i maven, osv, osv.

Der er nok at tage fat på, og det kan åbenbart ikke gøres tit nok, ved for eksempel at tage det op – igen- i skolerne og, selvfølgelig i hjemmet.

Det må være et fag på linje med matematik, engelsk og dansk. Så kan ungerne gå hjem og undervise deres forældre i, hvordan man passer på naturen, og hvor stor betydning, det har, for os alle…

Ja, så fik jeg i det mindste luft.

Publiceret: 25. Januar 2018 08:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Uge-Nyt