Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Det handler også om værdier

Louise Mehnke, byrådsmedlem (A)

Valgkampen er for længst overstået, og et nyt byråd er trukket i arbejdstøjet.

Valgkampen kom i høj grad til at handle om anlæg og ambitioner om nul gæld. Min egen holdning til kommunalpolitik er, at det også skal handle om værdier. Hvad er det vi vil med, og for hinanden her i Fredensborg Kommune.

Frihed, lighed og solidaritet er grundprincipper for mig som socialdemokrat. Vi skal have frihed til at skabe og leve det liv, der passer os bedst, og lighed, fordi vi alle har ret til at være ligeværdige. Ligeværdige - ikke ens. Og solidaritet, fordi de este af os trives bedst, når vi holder sammen, kerer os om hinanden og rækker en hjælpende hånd til dem, der har brug for det.

Det er også solidaritet, når vi alle på hver vores vis bidrager til samfundet.

Alle kan noget, tror jeg på, og derfor skal vi også insistere på, at alle skal yde en indsats. Vi skal ikke allesammen kunne det samme, for det er også socialisme, når vi sørger for diversitet i vores kompetencer.

Alle bidrag er vigtige for velfærds- og lokalsamfundet, så vi har ikke plads til uddannelses-snobberi eller eksklusion af borgere, som ikke tilhører majoriteten.

For tiden lyder det fra ere, at man ikke længere kan få øje på forskellene mellem Venstre og Socialdemokratiet.

I det kommunalpolitiske regi søger vi da også samarbejde på tværs, og det er vigtigt for os i den socialdemokratiske gruppe, at der altid er bred politisk opbakning.

Men nej, grundlæggende ligner Venstre og Socialdemokratiet ikke hinanden. Vores dna er forskelligt, vi udspringer fra vidt forskellige ståsteder.

Velfærden og kernevelfærden, det er det, socialdemokrater før os har kæmpet for. Det var arbejderklassens kamp, der skabte de gode samfundsforhold - så gode, at vi i dag glemmer at der er værdier, som er nødvendige at værne om. Men giver vi slip og sløser - også lokalt - så risikerer vi igen at få et samfund uden frihed, lighed og solidaritet.

Publiceret: 31. Januar 2018 06:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Uge-Nyt