Arkivfoto.
Arkivfoto.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Det er nødvendigt at bekæmpe ’naturen’

Af Birgit Iversen, medlem af DN, Ravnsbjerggårdsvej 163, 3480 Fredensborg

Danmark og ikke mindst Fredensborg Kommune har en fantastisk natur, som vi alle bør passe på. Vi huser sjældne og truende dyre- og plantearter, som ikke mindst er truet af de invasive arter, der er kommet til Danmark.

Mårhunden og vaskebjørnen er begge dyr, der er på listen over invasive arter, og som findes i hele Danmark.

Mårhunden og vaskebjørnen er rovdyr, som spiser alt og begge er habile svømmere. Så hvad skal der blive af vores rovdyr, som har været her i mange år. De har tilpasset sig, således at den mængde føde, de har brug for, findes naturligt i Danmark.

Hvad med de invasive plantearter, som truer vores natur også her i Fredensborg Kommune. Her tænker jeg specielt på bjørneklo og gyldenris.

Mange af planterne er jo smukke at se på og er blevet almindelige i den danske natur.

Både de 'nuttede' mårhunde og vaskebjørne, og de smukke planter og træer breder sig uhæmmet i vores natur og fortrænger de naturligt forekommende dyr og planter til stor skade for de følsomme økosystemer, vi alle har en interesse i at bevare og passe på.

Så hvad gøres der fra politikernes side i denne kamp mod invasive arter?

Det er nemt at finde bekæmpelse af bjørneklo på kommunens hjemmeside, men hvad med de øvrige invasive arter. Hvordan vil politikerne gøre det nemt for kommunens borgere at indberette invasive arter til bekæmpelse?

Hvordan vil politikerne være med til at oplyse om, at smukke planter, vi alle ser i udlandet, når vi rejser, ikke hører hjemme i den danske natur og ikke skal indføres som frø eller planter, der risikerer at overleve i et koldere klima og dermed breder sig - til stor skade for vores egen skønne natur i Fredensborg kommune.

Publiceret: 10. Maj 2017 15:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Uge-Nyt

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt