Kommunalvalg 2017
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Anerkendelse af frivilligt arbejde

Af Birte Vestergaard, Egedalsvænge 11, 3. tv, 2980 Kokkedal

Som byrådskandidat for liste Å, Alternativet, vil jeg også kæmpe for, at frivilligt socialt arbejde anerkendes som rigtige arbejdstimer – det vil ikke blot gavne de berørte borgere, der trods en udsat social position yder en kæmpeindsats, men så sandelig også kommunens økonomi!

På torsdagens store valgmøde på Fredensborg Rådhus var et af mange temaer de frivilliges store og uundværlige indsats på sociale områder. Den lovprises højt, men det understreges hele tiden, at den aldrig må ”stjæle” rigtige arbejdspladser.

Og det er naturligvis vigtigt, men hvad nu, hvis netop den frivillige indsats er nøglen til et ”rigtigt” arbejde?

Ganske enkelt, fordi den frivillige via sit værdifulde frivillige arbejde også skaber et netværk.

Jeg ved, at mange, der ufrivilligt står uden for arbejdsmarkedet, gerne yder en indsats på et plejehjem, i en børnehave osv.

Men bliver indsatsen anerkendt? Overhovedet ikke – snarere tværtimod. Der sættes grænser for, hvor meget frivilligt arbejde, der må udføres og samtidig jagtes den arbejdsløse med uendelige kurser om jobsøgning, i mindfulness og samtaler med jobkonsulenter.

Særligt udsatte er de kontanthjælpsmodtagere, der er underlagt 225-timers reglen og dermed truslen om yderligere at få nedsat kontanthjælpen, hvis de ikke har et ”rigtigt” arbejde. (I parentes bemærket arbejder Alternativet på at få afskaffet denne helt absurde regel!)

Jeg kender flere, der er underlagt dette næsten umenneskelige pres – og alligevel altid er parate med en hjælpende hånd. Det kan vi simpelthen ikke være bekendt!

Hvis lovgivningen ikke umiddelbart giver denne mulighed, bør Fredensborg Kommune udnytte sin frikommunestatus til at gennemføre et sådant forsøg.

Vi har simpelthen brug for større fleksibilitet og mere mod til at finde gode løsninger på sociale udfordringer. Denne alternative løsning handler først og fremmest om at give udsatte borgere anerkendelse og et meningsfyldt liv. Det er på høje tid! At der så også kan spares mange ressourcer, er bare OK!

Publiceret: 15. November 2017 21:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Uge-Nyt

ANNONCER
Se flere