Modelfoto
Modelfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Åbent brev til borgmesteren

Af Finn Nyholm, Teglgårdsvej 385, 3050 Humlebæk:

Har lige læst din nytårstale, ja hvor ville det være godt, hvis det var den sande historie.

Min hustru fik for seks år siden diagnosen alzheimer-dement og har nu boet på plejehjem i godt halvandet år. Det forløb, man har været igennem med kommunen, kan I simpelt hen ikke være bekendt. Lad mig starte med det sidste.

I juli afmeldte jeg frokost til min hustru; så får man refunderet 39 kroner, som står i skrivelse fra plejehjemmet. Men da jeg sidst i august rykkede for nu tre frokoster på kontoret, fik jeg den besked, at man ikke refunderer beløbet, da kommunen gerne vil have 4.000 kroner per måned for kost, men en folketingsbeslutning gør, at kommunerne ikke må tage mere end cirka 3.500 kroner per måned.

Nu laver kommunen det, man kan kalde kreativ bogføring og trækker beløbet fra de 4.000 kroner, og så skal man ikke have noget refunderet. Hans Bækvang, som står for center for ældre og handicap har jeg snakket med telefonisk og mødt til et enkelt møde, ja undskyld mig den mand er så arrogant og nedladende, at man er nødt til at gå andre veje i kommunen.

Her per 1. januar er pengene blevet refunderet, men jeg venter stadig på en redegørelse af forløbet, der er jo andre, der også skal have penge tilbage.

Min hustru flyttede på Øresundshjemmet i maj 2016, ingen bød os velkommen, og hvad jeg har set og oplevet som pårørende på det plejehjem, er rystende.

Jeg har haft møder med lederen og kommunen og talt i telefon med Hans Nissen, som er formand for social-og seniorudvalget. Hans Nissen var rystet over at høre, hvad der foregik på plejehjemmet og ville undersøge det og vende tilbage. Men jeg måtte rykke skriftligt, før jeg fik svar.

Men nu var det ikke Øresundshjemmet, der var noget galt med, men min hustru, der var placeret på det forkerte plejehjem. Hun skulle havde været på Benediktehjemmet, som er for demens.

Undskyld mig, Øresundshjemmet har 12 demenspladser. Og så undlader man at tage stilling til det, der foregår på Øresundshjemmet.

Hvis jeg skulle skrive, hvad der foregik på Øresundshjemmet, ville det blive en længere historie, og så ville I som kommune ikke stå som dementsvenlig kommune.

I august 2016 gav jeg op og flytte min hustru til Benediktehjemmet.

Det har ikke været nogen nem flytning, men med de medarbejdere, der i dag passer min hustru, er det gået meget bedre det sidste halve år.

Til slut. Benediktehjemmet er ikke egnet som demenshjem på den måde, det er bygget, Øresundshjemmet ville være meget bedre, og kig så på den normering, der er om eftermiddagen og aften, Den kan I ikke være bekendt. Husk på, vi pårørende har nok at se til, og vi skulle også helst være en resurse og ikke en modpart.

Publiceret: 07. Februar 2018 10:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Uge-Nyt