Kommunalvalg 2017
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT : S investerer i børn og unge

Af Ergin Øzer (S), Næstformand i Børne og Skoleudvalget

I et tidligere indlæg fra skoleleder Charlotte Bie, LA rejses tvivl om forligspartiernes vision om at modernisere og udbygge vores skoler, vil have en effekt på børns læring og trivsel. Jeg mener, at det nytter at investere i børn og unge.

Det er i nuværende budgetforlig tilført yderligere 26 mio. kr. over fire år til børne- og skoleområdet til lærere og pædagoger. Jeg mener, at vores folkeskoler og institutioner skal have høj kvalitet og tilbyde en demokratisk, mangfoldig og fleksibel ramme om vores børns hverdag med moderne læring.

De fysiske rammer er derfor også afgørende for børn og unges lyst til at lære. De skal sikres et læringsmiljø, der lever op til folkeskolelovens intentioner og en pædagogik, som inddrager de nyeste erfaringer. De fysiske rammer skal udformes, så de svarer til børnenes og de unges alder, udvikling, behov og sundhed.

Når det lykkes at skabe en pædagogisk sammenhæng mellem de fysiske rammer både ude og inde, opstår der helt nye muligheder for læring. Med den 12-årige skoleudviklingsplan vil vi skabe nye moderne læringsmiljøer, der passer til fremtiden.

Mht. skolereformen så har byrådet lyttet til både skolebestyrelsen, forældre og børnene, og har besluttet at indgå i et forsøg med en mere fleksibel tilrettelæggelse af skoledagen, hvor man erstatter dele af den understøttende undervisning med andre aktiviteter, der understøtter elevernes læring. Forsøget bliver i dag kørt på Kokkedal Skole.

Publiceret: 19. November 2017 14:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Uge-Nyt

ANNONCER
Se flere