Fredensborg klar til konflikt

Fredensborg Kommune har udarbejdet nødplaner og er klar til konflikt. Og det har kostet kassen, fortæller kommunaldirektør, Kim Herlev Jørgensen

Af
Peter Mailand

Peter Mailand

Hvis konflikten bryder ud er Fredensborg Kommune klar til med et nødberedskab der sikrer, at en række basale funktioner bliver opretholdt under konflikten. Det kræver både planlægning og mange ressourcer at udarbejde en samlet plan for konflikten. Det fortæller Kommunaldirektør Kim Herlev Jørgensen til Uge- Nyt.

“Fredensborg Kommune er ikke udtaget i forbindelse med den varslede strejke, men vil være omfattet af en eventuel lockout. Det betyder rent teknisk, at i samme øjeblik en lockout bryder ud, ophører ansættelsesforholdet mellem Fredensborg Kommune og de medarbejdere der er medlem af en såkaldt 'forhandlingsberettiget organisation',” siger han.

Helt lavpraktisk betyder det for de ansatte, der er omfattet af konflikten, at de ikke skal møde på arbejde. Men selvom alt i princippet lukker ned i det øjeblik, hvis konflikten bryder ud, så er der stadig en lang række funktioner, der fortsat skal opretholdes, ligesom der er en lang række ansatte der heller ikke er omfattet af konflikten.

For eksempel skal alle ansatte, der ikke er en med i en 'forhandlingsberettiget organisation' fortsat møde på arbejde under konflikten, men så må de ikke udføre konfliktramt arbejde. Det samme gælder for tjenestemænd, der heller ikke må blive hjemme under en konflikt, ligesom lederne på de enkelte arbejdspladser fortsat skal møde på arbejde. Endelig er der en række områder, hvor et nødberedskab skal sikre at basale funktioner fortsat bliver opretholdt under konflikten. Og det kræver planlægning, fortæller Kim Herlev Jørgensen.

“Derfor har vi også sikret os et overblik over hvilke af kommunens ca. 3500 medarbejdere, der er omfattet af en evt. konflikt og hvilke medarbejdere som vil være på arbejde”, siger han og fortsætter.

Nødberedskab

“Vi har sikret et nødberedskab i dialog med de enkelte arbejdssteder,” siger han og nævner rådhuset.

“For eksempel lukker rådhuset ned for de fleste funktioner. Men her vil der være et nødberedskab, som skal sikre hele it-området, for det skal jo ikke være sådan, at kriminelle kan hacke vores it-systemer, bare fordi, der er konflikt,” siger han.

At det har krævet mange ressourcer at udarbejde nødplaner og midlertidige løsninger, er der ingen tvivl om, men Kim Herlev Jørgensen vil dog ikke lave en opgørelse over, hvor mange ressourcer Fredensborg Kommune indtil videre har brugt på konflikt-planerne, men nøjes med at konstatere, at 'det er mange ressourcer'.

“Det har været et meget stor udfordring for vores personalefolk, der har gjort et kæmpe arbejde,” siger han.

Publiceret 17 April 2018 06:00

SENESTE TV