DEBAT:

SF foreslår økonomi til at borgerinitiativer i Nivå Bymidte, mens vi venter…

Vores byer er langsom blevet tømt for byliv og handel de seneste år, og mens vi sidder bag fjernsyn og computerskærme i de små hjem, genopstår ønsket om at mødes om kultur, aktiviteter, fællesspisninger og meget andet," skriver debattøren i dette indlæg.

Hanne Berg, SF, byrådsmedlem:

I de kommende uger skal udvalg og byråd beslutte, at kommunen sammen med Realdania skal udarbejde en strategisk byudviklingsplan for Nivå Bymidte. Til udvikling af en sådan plan har Realdania bevilget 2,3 mio. kr. til. I 2018 og 2019 skal kommunen med en udstrakt borgerinddragelse forestå udarbejdelsen af denne og øvrige nødvendige planer for en helt ny bymidte.

I 2020 forventes det, at kommunen kan påbegynde projektering og anlæg på de kommunale arealer, der er i spil i bymidten, f.eks. skole, ældrecenter, bibliotek/kulturhus, uderum, svømmehal.

Men vi mennesker har brug for at mødes i sociale fællesskaber. Vores byer er langsom blevet tømt for byliv og handel de seneste år, og mens vi sidder bag fjernsyn og computerskærme i de små hjem, genopstår ønsket om at mødes om kultur, aktiviteter, fællesspisninger og meget andet.

Mens vi venter på den store byudviklingsplan, vil jeg foreslå, at byrådet bevilger en sum penge til løbende borgeraktiviteter i bymidten, f.eks., madmarked med lokale fødevarer, teaterfestival, fastelavnsfest etc.

FællesVærket og Smuk Nivå Bymidte er bare to borgergrupper, der allerede er gået i gang på eget initiativ for at skabe liv i bymidten.

Jeg foreslår nu, at byrådet bevilger f.eks. 200.000 kr. til løbende arrangementer i Nivå bymidte, som borgergrupper og foreninger kan ansøge om at benytte, så vi kan få bylivet til at blomstre igen. De øvrige af kommunens byer kan også tilbydes en sådan løsning.

Publiceret 14 March 2018 06:00

Uge-Nyt Fredensborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Nyt Fredensborg
SENESTE TV