Udvalgsformand Lars Simonsen (R):

’Fire spande er det eneste der virker ’

Adskillige kommuner har lavet forsøg med fire beholdere, siger udvalgsformand

Af
Peter Mailand

Peter Mailand

Systemet med fire affaldsbeholdere er det eneste der virker. Så klart er budskabet fra formanden for Plan-, miljø- og klimaudvalget i Fredensborg Kommune, Lars Simonsen (R).

“Der er allerede så mange kommuner der har foretaget forsøg med det her, så man idag ved, hvad der virker og hvad der ikke virker. Fredensborg Kommune er måske den kommune, der er længst bagud med det her, så vi kan ikke vente længere,” siger han.

Men netop derfor er det bedre at udskyde beslutningen, mener borgmester Thomas Lykke Pedersen (S):

Ordningen er afprøvet

“Jeg mener, at vi skal vente med at kaste kommunale kroner efter det her, indtil vi har fundet den bedste løsning,” siger han til Uge-Nyt.

Men det afviser Lars Simonsen:

“Der er mange tilflyttere der i dag spørger, hvorfor vi ikke sorterer affaldet, og vi skal også igang, hvis vi skal opfylde kravet om, at 50 procent af affaldet skal være sorteret i 2022.,” siger han.

Ordning bliver frivillig

Lars Simonsen mener heller ikke, at ideen med at samle affald ind fra nogle øer på fællesarealerne er god.

“Man kan godt lave øer med affaldsbeholdere, hvor affaldet kan hentes. Det virker bare ikke,” siger han.

Fredesborg Kommune skal de kommende måneder tage stilling til den kommende affaldsordning. Lars Simonsen understreger dog, at der endnu ikke er truffet endelig afgørelse i sagen, men siger:

“Vi lægger op til, at den kommende ordning bliver frivillig og man kan også lave en aftale med naboen, så man går sammen,” siger han.

Publiceret 13 March 2018 07:00