Grundejerforening i Kokkedal mener, en affaldsordning med fire skraldespande i alle indkørsler vil skæmme boligområdet.

Grundejerforening i Kokkedal mener, en affaldsordning med fire skraldespande i alle indkørsler vil skæmme boligområdet.

Boligejere frygter ny affaldsordning

Grundejerforening i Kokkedal mener, en fælles affaldsordning med fire skraldespande vil skæmme boligområdet

Af
Peter Mailand

Peter Mailand

Beboerne i en grundejerforening i Kokkedal gruer for, at Fredensborg Kommune vil indføre en ordning, hvor alle husstande fremover skal have fire affaldsbeholdere stående i indkørslen.

“Vi frygter, at kommunen vil tvinge en affaldsordning ned over hovederne på os, så alle husstande skal have fire affaldsbeholdere stående foran deres hus. Det bliver jo grimt at se på,” siger Søren Kjærgaard, der er næstformand i grundejerforeningen, Ullerødgård Øst.

Sorterer affald i forvejen

Han understreger dog, at han ikke har noget imod genbrug.

“Vi har i årevis sorteret vores affald og kører på genbrugspladsen med jævne mellemrum, så det er jo ikke fordi vi har noget imod genbrug. Men hvis alle husstande her i området skal have fire spande stående, så bliver det jo grimt at se på,” siger han.

Søren Kjærgaard bakkes op af foreningens formand, Jens Hansen, der har boet i Dådyrvænget, siden boligerne blev opført i 1973.

Sporerne skræmmer

“Vi kan jo se, at sporerne skræmmer fra sidste gang man forsøgte en lignende ordning. Dengang blev alle husstande udstyret med to skraldespande, hvor den ene skulle bruges til organisk affald. Forsøget kørte i nogle år, hvorefter det blev droppet igen. Men flere af skraldespandene står der endnu, og de er ikke kønne,” siger han.

Brug fællesarealerne

I stedet foreslår de to spidser fra grundejerforeningen, at Fredensborg Kommune etablerer nogle større containere på fællesarealerne.

“Det vil være den mindst ringe løsning af alle onder og det vil se pænere ud og desuden meget billigere, da der jo er færre steder, hvor affaldet skal hentes,” siger Jens Hansen til Uge-Nyt.

Publiceret 13 March 2018 06:00