Forening vil opføre søbad ved Esrum Sø

Foreningen Fredensborg Smukkest vil etablere et søbad ved Esrum Sø

Af
Peter Mailand

Et søbad på bredden ved Esrum Sø med omklædnings-, bade-, og toiletfaciliteter, og en ‘spa-afdeling' med sauna og dampbad. Det er hvad foreningen Fredensborg Smukkest drømmer om. Derfor har foreningen ansøgt Fredensborg Kommune om i første omgang at få 25.000 kr. til et skitseprojekt, for at få projektet på tegnebrættet.

Det er Nicolaj Damm, der er formand for Foreningen Fredensborg Smukkest, har længe drømt om at etablere badefaciliteter i byen.

"Vi har længe drømt om at få en svømmehal til Fredensborg, men det har vi opgivet, så i stedet for vil vi lave et søbad, for det er noget der kan samle byen," siger han til Uge-Nyt.

Sagen skal behandles i Kultur- og Fritidsudvalget i næste uge, og her lægger forvaltningen op at give foreningen afslag på ansøgningen, og istedet sende forslaget videre til Nationalparkens bestyrelse.

Fredensborg Kommune mener dog, at det er et 'spændende' projekt, men skriver i oplægget til politikerne.

“Et tiltag som dette vurderes at kunne styrke området som ankerpunkt for turisme. Administrationen bemærker dog, at der er en række udfordringer og forhold, der bør undersøges før, der eventuelt tages stilling til ansøgningen om midler til udarbejdelse af et skitseprojekt,” skriver forvaltningen.

Naturstyrelsen varm på ideen

Det er Naturstyrelsen, som ejer arealerne og skal derfor kunne acceptere forslaget, inden Fredensborg Kommune kan tage stilling et eventuelt projekt, fremgår det af dagsordenen.

Forvaltningen anbefaler derfor at forslaget sendes videre Nationalparkens bestyrelse, der vil kunne arbejde videre med ideen, hvis der er opbakning til den i forhold til den kommende nationalparkplan.

“Administrationen har været i dialog med Naturstyrelsen Nordsjælland omkring ansøgningen. Styrelsen finder ideen om et søbad spændende. De påpeger, at øvrige brugeres interesser skal samtænkes, samt at der er store problemer med manglende P-pladser ved ishuset, bådfarten, kajakudlejningen og Slotshaven, som skal løses, inden opførelse af et eventuelt søbad,” skriver forvaltningen.

Publiceret 09 March 2018 15:00

Uge-Nyt Fredensborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Nyt Fredensborg
SENESTE TV