SE BILLEDERNE:

Fredensborg mindes og Dronningen hilste på

Dagen igennem blev der lagt blomster ved Fredensborg Slot til minde om Prins Henrik, der døde tirsdag aften

Af
Fred Jacobsen

Fredensborg brugte den først tågede, senere solrige dag til at mindes Prins Henrik, der tirsdag aften sov ind på Fredensborg Slot, 83 år gammel.

Dagen igennem kom folk forbi slottet for at mindes prisen, der havde en særlig tilknytning til slottet.

Hendes Majestæt Dronning Margrethe viste sig også for de besøgende, da hun kom ud for at se det voksende blomsterhav, smilede og hilste på de mange mennesker, der var kommet for at vise deres sidste respekt for prinsen.

Dagen var også dagen, hvor det blev offentliggjort, at Prins Henrik bisættes tirsdag 20. fra Christiansborg Slotskirke og at hans aske skal spredes ud på vandet og nedsættes i en urne i den private del i Fredensborg Slots have - den ene halvdel af asken på havet, den anden i jorden.

Prins Henrik døde tirsdag aften efter længere tids sygdom. Tirsdag formiddag var han blevet overført fra Rigshospitalet, hvor han havde været efter et længere sygdomsforløb.

Torsdag formiddag bliver Prins Henrik med rustvogn kørt til Amalienborg. Fredag bliver han overført til Christiansborg Slotskirke, hvor han lørdag, søndag og mandag vil ligge på castrum doloris - smertens leje - i en lukket kiste, så danskerne kan komme ind og tage afsked med ham.

Tirsdag er der eå bisættelse fra Christiansborg Slotskirke i en mindre kreds af familie og ænkelte andre. Der bliver således ikke tale om en statsbegravelse.

null

Publiceret 14 February 2018 19:00

Uge-Nyt Fredensborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Nyt Fredensborg
SENESTE TV

DEBAT:

Svag rævejagt truer fugle

Birgit Iversen, medlem af Danmarks Naturfredningsforening, Grønholtvej 80, Fredensborg

De fleste menneske, jeg kender, sætter stor pris på det rige fugleliv, som vi heldigvis stadig har omkring os i skovene og i det åbne land. Men et pres fra det stigende antal ræve er med at bringe vores rige fugleliv i fare.

Tilmed har vi regler i forbindelse med rævejagt, der forhindrer os i et være det værn for fuglene, som vi burde.

Det er afgørende vigtigt, at et misforstået forbud mod at jagttræne med gravhunde i kunstige rævegrave, hvilket ellers vil styrke gravhundenes evner til at deltage med størst mulig effekt i rævejagt. Derfor gør vi sjældne og spændende fugle og deres yngleområder til et spisekammer og tag-selv-bord for rævene.

Ikke mindst her i Nordsjælland vurderer eksperter, at rævebestanden er i hastig fremmarch. Det er derfor helt nødvendigt, at vi fjerner barrierer for effektiv rævejagt og regulerer bestanden - for den frie naturs skyld. Ræve bevæger sig over store afstande og er samtidig fremragende svømmere. Derfor er også vores sjældne vadefugle udsatte.

Lad gravhunde og jægere have de bedst tænkelige forudsætninger for at holde rævebestanden nede på et fornuftigt niveau. Ikke mindst for fuglenes skyld.