Fredensborg:

Prins Henrik mindes med blomster

Tågen lagde her onsdag en smuk og andægtig stemning omkring Fredensborg Slot, hvor borgere fra Fredensborg fra morgenstunden begyndte at lægge blomster og tænde lys ved kæderne til Indre Slotsgård til minde om Prins Henrik, der stille sov ind tirsdag aften kl. 23.18 efter kort tids sygdom.

Han blev 83 år og ønskede - trods sin alvorlige tilstand - at opholde sig på Fredensborg Slot i sin sidste tid. Tirsdag formiddag blev han overflyttet fra Rigshospitalet til Fredensborg Slot, hvor han nåede at tilbringe de sidste timer omgivet af Dronning Margrethe og hans to sønner, Kronprins Frederik og Prins Joachim.

 

Foto: Peter Dahlerup

Foto: Peter Dahlerup

null

Publiceret 14 February 2018 11:00

Uge-Nyt Fredensborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Nyt Fredensborg
SENESTE TV

DEBAT:

Svag rævejagt truer fugle

Birgit Iversen, medlem af Danmarks Naturfredningsforening, Grønholtvej 80, Fredensborg

De fleste menneske, jeg kender, sætter stor pris på det rige fugleliv, som vi heldigvis stadig har omkring os i skovene og i det åbne land. Men et pres fra det stigende antal ræve er med at bringe vores rige fugleliv i fare.

Tilmed har vi regler i forbindelse med rævejagt, der forhindrer os i et være det værn for fuglene, som vi burde.

Det er afgørende vigtigt, at et misforstået forbud mod at jagttræne med gravhunde i kunstige rævegrave, hvilket ellers vil styrke gravhundenes evner til at deltage med størst mulig effekt i rævejagt. Derfor gør vi sjældne og spændende fugle og deres yngleområder til et spisekammer og tag-selv-bord for rævene.

Ikke mindst her i Nordsjælland vurderer eksperter, at rævebestanden er i hastig fremmarch. Det er derfor helt nødvendigt, at vi fjerner barrierer for effektiv rævejagt og regulerer bestanden - for den frie naturs skyld. Ræve bevæger sig over store afstande og er samtidig fremragende svømmere. Derfor er også vores sjældne vadefugle udsatte.

Lad gravhunde og jægere have de bedst tænkelige forudsætninger for at holde rævebestanden nede på et fornuftigt niveau. Ikke mindst for fuglenes skyld.