Frækt:

Drenge på 8 og 15 snuppet i organiseret butikstyveri

Personalet fra konkurrenten i Kokkedal opdagede tyveriet og tilkaldte politiet

Af
Fred Jacobsen

To drenge fra Hørsholm - den ene på 15, den anden på otte år - blev tirsdag formiddag afsløret i organiseret butikstyveri til en værdi af omkring 10.000 kr.

Butikstyveriet foregik ifølge politikommissær Bruno Witting-Hansen, Nordsjællands Politi, ved at den ældre af drengene samlede varer sammen i Føtex i Kokkedal. Når han havde gjort det, blev hans makker på otte år sendt ud af butikken for at skjule tyvekosterne.

Drengen gemte varerne bag en container, men blev set af personale fra konkurrenten Rema 1000 lige ved siden af Føtex.

“Da drengen var gået ind for at hente den næste omgang varer, fjernede personalet de stjålne tyvekoster og kontaktede politiet. Da han kom tilbage til skjulestedet igen, kunne vi anholde begge drenge,” fortæller Bruno Witting-Hansen.

De to drenge nåede ifølge politiet at stjæle for 8.000 kr., og da de blev anholdt, havde den 15-årige været omkring og samlet varer sammen for yderligere 1.800 kr., så værdien af varerne løber op i ca. 10.000 kr.

De to drenge blev efter anholdelsen bragt ind på politistationen i Helsingør og overdraget til de sociale myndigheder. Den ældste har dog en alder, så han kan straffes for tyverierne.

Der er ingen oplysninger om, hvilke varer de to drenge stjal.

Publiceret 14 February 2018 10:00

Uge-Nyt Fredensborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Nyt Fredensborg
SENESTE TV

DEBAT:

Svag rævejagt truer fugle

Birgit Iversen, medlem af Danmarks Naturfredningsforening, Grønholtvej 80, Fredensborg

De fleste menneske, jeg kender, sætter stor pris på det rige fugleliv, som vi heldigvis stadig har omkring os i skovene og i det åbne land. Men et pres fra det stigende antal ræve er med at bringe vores rige fugleliv i fare.

Tilmed har vi regler i forbindelse med rævejagt, der forhindrer os i et være det værn for fuglene, som vi burde.

Det er afgørende vigtigt, at et misforstået forbud mod at jagttræne med gravhunde i kunstige rævegrave, hvilket ellers vil styrke gravhundenes evner til at deltage med størst mulig effekt i rævejagt. Derfor gør vi sjældne og spændende fugle og deres yngleområder til et spisekammer og tag-selv-bord for rævene.

Ikke mindst her i Nordsjælland vurderer eksperter, at rævebestanden er i hastig fremmarch. Det er derfor helt nødvendigt, at vi fjerner barrierer for effektiv rævejagt og regulerer bestanden - for den frie naturs skyld. Ræve bevæger sig over store afstande og er samtidig fremragende svømmere. Derfor er også vores sjældne vadefugle udsatte.

Lad gravhunde og jægere have de bedst tænkelige forudsætninger for at holde rævebestanden nede på et fornuftigt niveau. Ikke mindst for fuglenes skyld.