Borgmester i sorg:

Prins Henrik gjorde Fredensborg stor ære

"Det er med stor sorg, at jeg har modtaget meddelelsen om, at Hans Kongelige Højhed Prins Henrik er død". Sådan skriver Fredensborg-borgmester Thomas Lykke Pedersen i en udtalelse.

"Personligt har jeg haft mange gode stunder med Prins Henrik. Jeg har haft fornøjelsen af hans vid og humoristiske tilgang til livet, når vi blandt andet mødtes ved den årlige åbning af Esrum Sø Bådfarten. Familiens stærke tilknytning til Fredensborg Slot er ligeledes mig og borgerne i Fredensborg Kommune en stor glæde og ære," meddeler Thomas Lykke Pedersen og fortsætter:

"Stunderne med Prins Henrik var altid ligetil, charmerende og humoristisk. Tak for det og æret være hans minde. Mine tanker går til Hendes Majestæt Dronningen og hele den kongelige familie..."

null

Publiceret 14 February 2018 11:45

Uge-Nyt Fredensborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Nyt Fredensborg
SENESTE TV

DEBAT:

Svag rævejagt truer fugle

Birgit Iversen, medlem af Danmarks Naturfredningsforening, Grønholtvej 80, Fredensborg

De fleste menneske, jeg kender, sætter stor pris på det rige fugleliv, som vi heldigvis stadig har omkring os i skovene og i det åbne land. Men et pres fra det stigende antal ræve er med at bringe vores rige fugleliv i fare.

Tilmed har vi regler i forbindelse med rævejagt, der forhindrer os i et være det værn for fuglene, som vi burde.

Det er afgørende vigtigt, at et misforstået forbud mod at jagttræne med gravhunde i kunstige rævegrave, hvilket ellers vil styrke gravhundenes evner til at deltage med størst mulig effekt i rævejagt. Derfor gør vi sjældne og spændende fugle og deres yngleområder til et spisekammer og tag-selv-bord for rævene.

Ikke mindst her i Nordsjælland vurderer eksperter, at rævebestanden er i hastig fremmarch. Det er derfor helt nødvendigt, at vi fjerner barrierer for effektiv rævejagt og regulerer bestanden - for den frie naturs skyld. Ræve bevæger sig over store afstande og er samtidig fremragende svømmere. Derfor er også vores sjældne vadefugle udsatte.

Lad gravhunde og jægere have de bedst tænkelige forudsætninger for at holde rævebestanden nede på et fornuftigt niveau. Ikke mindst for fuglenes skyld.