Prins Henrik er kommet hjem til Fredensborg:

Vil være på slottet i sin sidste tid

Af
Morten Timm

Morten Timm

Hans Kongelige Højhed Prins Henrik er kommet hjem til Fredensborg Slot. Det meddeler Kongehuset i en pressemeddelelse i dag tirsdag kl. 13.

Den alvorligt syge Prins Henrik er i dag blevet overført fra Rigshospitalet til Fredensborg Slot, og her ønsker Prinsen ifølge Kongehuset at opholde sig i sin sidste tid.

"Prinsens tilstand forbliver alvorlig," oplyser Lene Balleby, kommunikationschef i Kongehuset.

Prins Henrik hilser på Uge-Nyts hoffotograf Peter Dahlerup. Foto: Peter Dahlerup

Prins Henrik hilser på Uge-Nyts hoffotograf Peter Dahlerup. Foto: Peter Dahlerup

Dronningen var allerede rykket til Fredensborg

28. januar blev Prins Henrik hastet hjem i privatfly fra et rekreationsophold i Egypten og indlagt på Rigshospitalet.

I begyndelsen af februar flyttede Dronning Margrethe sin residens til Fredensborg Slot for at være klar til at tage imod Prins Henrik efter indlæggelsen.

Samtidig blev det oplyst, at Prins Henrik var blevet overflyttet til infektionsmedicinsk afdeling til behandling for en lungeinfektion efter lægerne havde opdaget en godartet tumor i hans venstre lunge.

I fredags - 9. februar - meddelte Kongehuset, at Prinsens tilstand var blevet alvorligt svækket, og Kronprins Frederik blev straks kaldt hjem fra vinter OL i Sydkorea.

I løbet af weekenden har den kongefamilie og dele af Prins Henriks familie besøgt ham på Rigshospitalet.

Publiceret 13 February 2018 13:15

Uge-Nyt Fredensborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Nyt Fredensborg
SENESTE TV

DEBAT:

Svag rævejagt truer fugle

Birgit Iversen, medlem af Danmarks Naturfredningsforening, Grønholtvej 80, Fredensborg

De fleste menneske, jeg kender, sætter stor pris på det rige fugleliv, som vi heldigvis stadig har omkring os i skovene og i det åbne land. Men et pres fra det stigende antal ræve er med at bringe vores rige fugleliv i fare.

Tilmed har vi regler i forbindelse med rævejagt, der forhindrer os i et være det værn for fuglene, som vi burde.

Det er afgørende vigtigt, at et misforstået forbud mod at jagttræne med gravhunde i kunstige rævegrave, hvilket ellers vil styrke gravhundenes evner til at deltage med størst mulig effekt i rævejagt. Derfor gør vi sjældne og spændende fugle og deres yngleområder til et spisekammer og tag-selv-bord for rævene.

Ikke mindst her i Nordsjælland vurderer eksperter, at rævebestanden er i hastig fremmarch. Det er derfor helt nødvendigt, at vi fjerner barrierer for effektiv rævejagt og regulerer bestanden - for den frie naturs skyld. Ræve bevæger sig over store afstande og er samtidig fremragende svømmere. Derfor er også vores sjældne vadefugle udsatte.

Lad gravhunde og jægere have de bedst tænkelige forudsætninger for at holde rævebestanden nede på et fornuftigt niveau. Ikke mindst for fuglenes skyld.