Ny frisør foreslår søndagsåbent

Katrine Stendal fra Salon Stendal foreslår nye åbningstider for butikker i hovedgaden

Af
Peter Mailand

Peter Mailand

“Hvorfor har butikkerne i hovedgaden i Fredensborg ikke åbent om søndagen?” Det spørger Katrine Stendal, der netop har åbnet ny frisørsalon i Jernbanegade, om.

Hun efterlyser mere fleksible åbningstider i hovedgaden.

“Jeg har i forvejen åbent for booking af tid til kl. 20 om aftenen hver torsdag. Så man kan jo godt være åbne overfor andre tidspunkter,” siger hun.

Katrine Stendal har fået inspirationen fra Hornbæk.

“Der har alle butikkerne jo åbent om søndagen, og der kan man jo se, hvilket liv der er,” siger hun og tilføjer:

“Det behøver jo ikke være hver søndag, men måske den første søndag i hver måned. Så kunne man jo have lukket om mandagen,” siger hun.

Selvom Katrine Stendal har åbnet ny frisørsalon i Fredensborg, så er hun overrasket over, hvor stille der kan være i Jernbanegade. Men hun erkender, at hun ikke alene kan ændre på handelslivet i hovedgaden.

“Jeg kan jo ikke gøre noget alene, men hvis butikkerne, i hovedgaden går sammen og løfter i flok, så kan det jo være, én brik ud af et større puslespil, som sammen med andre brikker kan rykke på tingene,” siger hun og tilføjer:

“Og hvis butikkerne så går sammen og sætter andre ting i søen, så kan det måske ændre noget,” siger hun.

Et godt forslag

Hos Fredensborg Handels- og håndværkerforening falder forslaget i god jord hos formand, Aage Andersen.

“Det er et godt forslag,” siger han og nævner flere butikker i hovedgaden, som med fordel kunne have søndagsåbent. Aage Andersen nævner dog også en enkelt, som er helt oplagt.

“Jeg gik en tur med min kone i Jernbanegade en søndag, og vi undrede os over, at Frøken Hansens Cafe ikke havde åbent, for vi kunne se, at der var flere, der gik rundt og ledte efter et sted de kunne sidde og få en kop kaffe,” siger han.

Aage Andersen erkender dog, at det ikke er nemt at lokke folk til Fredensborg.

“Jeg tror, de tidligere har forsøgt sig. Vi kan også se, at der ikke kommer ret mange, når butikkerne holder aftent-åbent,” siger han.

Aage Andersen vil bringe forslaget videre til butikkerne, når der generalforsamling i foreningen 20. februar.

Publiceret 13 February 2018 09:00

SENESTE TV