Indbrudstyve fik stor fangst

Weekendindbrud i Fredensborg og Humlebæk

Af
Morten Timm

Morten Timm

Søndag slap ukendt gerningsmand af sted med smykker, fire computere (heraf to helt nye), en iPad og to pas efter et villaindbrud på Maglegårdsvej i Fredensborg. Ifølge Nordsjællands Politi fik tyvene adgang til huset ved at tage en rude ud i terrassedøren til stuen. Hjemmet var delvis gennemrodet. Indbruddet er sket søndag i tidsrummet kl. 13 til 20.50.

 

Flere indbrud

Et hus på Gammel Strandvej i Humlebæk blev fra fredag til søndag også udsat for indbrud. Her ødelagde tyven et vindue på husets førstesal og gennemrodede hele etagen, inden gerningsmanden stak af med smykker, oplyser politikommissær Bruno Witting-Hansen fra Nordsjællands Politi.

Smykker var også udbyttet ved et indbrud på Kovangen i Fredensborg søndag fra kl. 16.45 til 01.30. Hoveddøren var opbrudt, og udover smykker blev der også stjålet udenlandsk valuta.

null

Publiceret 12 February 2018 11:45

Uge-Nyt Fredensborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Nyt Fredensborg
SENESTE TV

DEBAT:

Svag rævejagt truer fugle

Birgit Iversen, medlem af Danmarks Naturfredningsforening, Grønholtvej 80, Fredensborg

De fleste menneske, jeg kender, sætter stor pris på det rige fugleliv, som vi heldigvis stadig har omkring os i skovene og i det åbne land. Men et pres fra det stigende antal ræve er med at bringe vores rige fugleliv i fare.

Tilmed har vi regler i forbindelse med rævejagt, der forhindrer os i et være det værn for fuglene, som vi burde.

Det er afgørende vigtigt, at et misforstået forbud mod at jagttræne med gravhunde i kunstige rævegrave, hvilket ellers vil styrke gravhundenes evner til at deltage med størst mulig effekt i rævejagt. Derfor gør vi sjældne og spændende fugle og deres yngleområder til et spisekammer og tag-selv-bord for rævene.

Ikke mindst her i Nordsjælland vurderer eksperter, at rævebestanden er i hastig fremmarch. Det er derfor helt nødvendigt, at vi fjerner barrierer for effektiv rævejagt og regulerer bestanden - for den frie naturs skyld. Ræve bevæger sig over store afstande og er samtidig fremragende svømmere. Derfor er også vores sjældne vadefugle udsatte.

Lad gravhunde og jægere have de bedst tænkelige forudsætninger for at holde rævebestanden nede på et fornuftigt niveau. Ikke mindst for fuglenes skyld.