Politiet:

To mænd i Passat eftersøges for stribe af tyverier fra biler

En sort VW Passat stationcar med reg. nr. AX 90 890 huserede torsdag i Hørsholm, Kokkedal og Helsingør

Af
Morten Timm

Morten Timm

Nordsjællands Politi mistænker to mænd i en sort VW Passat stationcar for at stå bag en serie tyverier fra personbiler, alle begået onsdag eftermiddag.

Derfor efterlyser de henvendelser fra borgere, der kan have set bilen, der har registreringsnummer AX 90 890 og har alu-lister som kendetegn.

“Bilen er set flere steder, hvor vi der er sket tyveri fra biler, og vi har en stærk mistanke om, at de står bag en række tyverier fra biler,” oplyser politikommissær Søren Greve fra Nordsjællands Politi, der i onsdagsdøgnet har noteret seks indbrud i biler i Hørsholm, Rungsted, Kokkedal, Humlebæk og Helsingør.

To hestecentre ramt

Kl. 15-15.15 smadres en siderude i en Toyota Avensis på Vallerød Banevej i Rungsted. Her stjæles en sort dametaske med sort pung, indeholdende betalingskort og kørekort samt en Doro mobiltelefon.

Kl. 15.30-15.35 knuses en siderude i en Audi A4 på parkeringspladsen ved Solhuset på Breeltevej. Her stjæles en Mulberry pung med kreditkort og kørekort plus en hvid iPhone 7.

Kl. 16.22 spottes den sorte VW Passat på et ridecenter på Skindersøvej i Helsingør, hvor de to mænd knuser en rude til en parkeret bil, inden de tager flugten.

10-12 minutter senere ses samme Passat stationcar på Barthahus Ridecenter på Fredtoftevej i Kokkedal, hvor de på gårdspladsen bryder en lås op til en Peugoet 107 og stjæler en damepung med hævekort, kørekort og andet.

Har du set Passat’en?

Endelig modtager Nordsjællands Politi en anmeldelse fra Humlebæk, hvor en Mercedes er brudt op på parkeringspladsen på Gl. Strandvej. Bilen er gennemrodet, men der er tilsyneladende intet stjålet.

“Vi vil rigtig gerne høre fra borgere, der mener at have set den pågældende VW Passat. Vi er interesserde i alle henvendelser,” siger politikommissær Søren Greve, der endnu ikke kan oplyse, hvorvidt bilen er stjålet eller nummerpladerne er det.

“Jeg kan oplyse, at pågældende reg. nr. ikke er kendt i vores register,” tilføjer han.

Henvendelse i sagen kan ske på tlf. 49 27 14 48 eller 1-1-4.

Publiceret 01 February 2018 12:15

Uge-Nyt Fredensborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Nyt Fredensborg
SENESTE TV

DEBAT:

Svag rævejagt truer fugle

Birgit Iversen, medlem af Danmarks Naturfredningsforening, Grønholtvej 80, Fredensborg

De fleste menneske, jeg kender, sætter stor pris på det rige fugleliv, som vi heldigvis stadig har omkring os i skovene og i det åbne land. Men et pres fra det stigende antal ræve er med at bringe vores rige fugleliv i fare.

Tilmed har vi regler i forbindelse med rævejagt, der forhindrer os i et være det værn for fuglene, som vi burde.

Det er afgørende vigtigt, at et misforstået forbud mod at jagttræne med gravhunde i kunstige rævegrave, hvilket ellers vil styrke gravhundenes evner til at deltage med størst mulig effekt i rævejagt. Derfor gør vi sjældne og spændende fugle og deres yngleområder til et spisekammer og tag-selv-bord for rævene.

Ikke mindst her i Nordsjælland vurderer eksperter, at rævebestanden er i hastig fremmarch. Det er derfor helt nødvendigt, at vi fjerner barrierer for effektiv rævejagt og regulerer bestanden - for den frie naturs skyld. Ræve bevæger sig over store afstande og er samtidig fremragende svømmere. Derfor er også vores sjældne vadefugle udsatte.

Lad gravhunde og jægere have de bedst tænkelige forudsætninger for at holde rævebestanden nede på et fornuftigt niveau. Ikke mindst for fuglenes skyld.