Lotte Dalgaard debuterer den 5. maj med sin nye roman

Lotte Dalgaard debuterer den 5. maj med sin nye roman "Tvillingesagen", som er inspireret af en sag, hun dækkede som journalistpraktikant for over 20 år siden. Foto: Lukas Hammerich.

Krimi:

Tvillinger fra Fredensborg forsvinder

På vej hjem fra fritidsklub i Fredensborg forsvinder et par tvillingepiger i ny krimi, der også sætter fokus på alkoholisme

Af
Af Jannie Fjordside

Nanna og Nikoline har spist aftensmad i deres fritidsklub, men de når aldrig hjem til deres mor på Bakkedraget. Line Lyng, journalist på Regionalavisen Nordsjælland, der er opfundet til lejligheden, dækker sagen og kommer tæt på moren, der slides op af sorg, håb, angst og uvished. Efterforskningen trækker ud. Line Lyng bliver mere og mere personligt involveret i sagen, og derhjemme er hun ulykkelig i forholdet til sin flotte men fordrukne kæreste.
Sådan lyder plottet i ”Tvillingesagen”, som er forfatteren Lotte Dalgaards debutroman.

Fredensborg som kulisse

Inspirationen til historien fik 47-årige Lotte Dalgaard allerede i 1992, da hun som praktikant på Ekstra Bladet dækkede den 22-årige Helena Andersson forsvinden på vej hjem fra diskotek i en lille by i Sverige. Sagen er aldrig opklaret, men mødet med Helenas søster gjorde stort indtryk på Lotte Dalgaard.
At plottet netop udspiller sig i Fredensborg, skyldes Lotte Dalgaards lokale tilknytning.
”Jeg var tæt på at flytte til Fredensborg for nogle år siden, men vi endte i Birkerød,” fortæller hun.

Fokus på alkoholisme

Med sin bog vil Lotte Dalgaard også sætte fokus på alkoholisme, som hun ser som et af vores samfunds ”allerstørste problemer.”
”Både alkoholikeren selv, hans nærmeste og især de børn, der måtte være i familien, lider under alkoholikerens adfærd. Det vil jeg gerne sætte fokus på i en bog, der ikke er fagligt relateret til emnet, men hvor alkoholismen er en del af historien, ligesom den er en del af livet for hundredetusinder af danskere. Jeg håber, at Lines ikke så perfekte liv kan være med til at gøre bogen vedkommende på et personligt plan, samtidig med at den er spændende at læse,” siger Lotte Dalgaard.
”Tvillingesagen” udkommer den 5. maj på Byens Forlag.

Publiceret 30 April 2014 14:00