Frækt:

Drenge på 8 og 15 snuppet i organiseret butikstyveri

Personalet fra konkurrenten i Kokkedal opdagede tyveriet og tilkaldte politiet

Af
Fred Jacobsen

To drenge fra Hørsholm - den ene på 15, den anden på otte år - blev tirsdag formiddag afsløret i organiseret butikstyveri til en værdi af omkring 10.000 kr.

Butikstyveriet foregik ifølge politikommissær Bruno Witting-Hansen, Nordsjællands Politi, ved at den ældre af drengene samlede varer sammen i Føtex i Kokkedal. Når han havde gjort det, blev hans makker på otte år sendt ud af butikken for at skjule tyvekosterne.

Drengen gemte varerne bag en container, men blev set af personale fra konkurrenten Rema 1000 lige ved siden af Føtex.

“Da drengen var gået ind for at hente den næste omgang varer, fjernede personalet de stjålne tyvekoster og kontaktede politiet. Da han kom tilbage til skjulestedet igen, kunne vi anholde begge drenge,” fortæller Bruno Witting-Hansen.

De to drenge nåede ifølge politiet at stjæle for 8.000 kr., og da de blev anholdt, havde den 15-årige været omkring og samlet varer sammen for yderligere 1.800 kr., så værdien af varerne løber op i ca. 10.000 kr.

De to drenge blev efter anholdelsen bragt ind på politistationen i Helsingør og overdraget til de sociale myndigheder. Den ældste har dog en alder, så han kan straffes for tyverierne.

Der er ingen oplysninger om, hvilke varer de to drenge stjal.

Publiceret 14 February 2018 10:00