Det 200 år gamle væverhus i Humlebæk er ikke bevaringsværdigt, mens andre huse på vejen er.
Det 200 år gamle væverhus i Humlebæk er ikke bevaringsværdigt, mens andre huse på vejen er.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

“Hvorfor er det gamle væverhus ikke bevaringsværdigt?”

Carsten Bo Nielsen undrer sig over, at det gamle væverhus i Humlebæk ikke er bevaringsværdigt

“Hvorfor er det gamle væverhus ikke bevaringsværdigt?” Det spørger Carsten Bo Nielsen, forvaltningen i Fredensborg Kommune om.

Væverhuset, der ligger i den gamle landsby i Humlebæk, er dateret i år 1800, men kan være endnu ældre. Ejendommen fremstår i dag i original stand med med stråtag og er gennem årene blevet vedligeholdt med respekt for det originale udseende.

“Jeg forstår ikke, hvorfor det gamle væverhus, som er mere end 200 år gammelt slet ikke anses som bevaringsværdigt. Ejeren kan - hvis han vil - jævne det hele med jorden i morgen - helt uden at spørge kommunen. Det er jo fuldstændigt uforståeligt,” siger han.

Carsten Bo Nielsen, er opvokset i Humlebæk, hvor hans familie i flere generationer også har boet. Han peger på mange af de andre ejendomme på Boserupvej, som af kommunen anses for bevaringsværdige.

“Jeg forstår ikke, hvorfor flere huse på vejen, som egentlig er meget almindelige, har fået bevaringsværdi 4, hvor ejerne altså skal spørge kommunen om lov, hvis de rive huset ned, mens det gamle væverhus altså ikke er bevaringsværdigt. Det giver slet ingen mening,” siger han.

Carsten Bo Nielsen mener, at forvaltningen burde undersøge de ejendomme nærmere, hvor der er tvivl om bevaringsværdien.

“Det er for dårligt, at forvaltningen ikke tager ud og ser på de ejendomme, som borgerne gør opmærksom på kan have en forkert bevaringsværdi,” siger han til Uge-Nyt.

Publiceret: 10. Oktober 2017 09:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Uge-Nyt

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt